Шенген е изключително интересна тема. България наистина е направила всичко и

...
Шенген е изключително интересна тема. България наистина е направила всичко и
Коментари Харесай

Ексшефът на ДАНС Димитър Георгиев: Взели сме най-добрите практики от Шенген

Шенген е извънредно забавна тематика. България в действителност е направила всичко и тя е приключила своята техническа готовност по време на държавното управление на Бойко Борисов, с министър Цветан Цветанов.
Това разяснява пред NOVA Димитър Георгиев за първи път, откакто беше освободен като началник на ДАНС преди година.
Влизайки в Европейския съюз, той уточни, че сме почнали подготовката си за присъединение към Шенген.
„ В резултат на това изградихме доста неща. Бяха подготвени над 40 000 полицейски чиновници. Това образование в този момент дава своя резултат ”, обясни още специалистът.

„ Страната ни е подготвена и заслужава да бъде призната в Шенгенското пространство.
Нидерландия е страна, която постоянно сензитивно е разглеждала този въпрос, според от други аргументи, които не са в България ”, добави той.

Георгиев изясни, че е бил в нидерландския парламент, където е направил презентация какво е свършила България. „ Отговорили сме на всички сложени въпроси.

Но в един миг се схваща, че заради други аргументи, евентуално с вътрешнополитически аспект, се взима решение, което да резервира стабилността на Нидерландия и на държавното управление ”, акцентира Георгиев.

Той е на мнение, че президентът е направил всичко възможно по тематиката „ Шенген ”. „ Перфектно си свърши работата и пази българската позиция.
По-лесно щеше да му бъде, в случай че имаше едно общо политическо мнение, което да се каже „ Да, ние поддържаме ”, счита още някогашният началник на ДАНС.

Георгиев разяснява и защо Германия, да вземем за пример, не споделя нищо за българската гранична полиция: „ Когато изграждахме граничната си полиция, това стана благодарение на специалист от Германия.
Той беше в Министерство на вътрешните работи през цялото това време, до момента в който станахме подготвени за Шенген. Имахме и специалист от френската полиция, който всекидневно работеше с министрите ”, разясни той.

Именно за това Георгиев смята, че Франция и Германия не споделят, че България има проблем, тъй като знаели, че структурата е построена по същия метод, по който е направена в техните страни. „ Взели сме най-хубавите практики от Шенген ”, безапелационен е той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР